Despre noi

Despre Asociația Persona

Pornim de la considerentul că arta, ca parte a culturii, îndeplinește un rol important în societate, prin funcțiile cognitivă, educativă și socială, care-i sunt implicite. Așezăm pe același palier atât creatorul de artă, cât și audiența, deoarece structurile expresive pe care arta le creează sunt capabile de a genera și comunica emoții specifice complexe, la care participă, atât în actul creației, cât și în acela al receptării, senzorialitatea, intuiția, afectivitatea și inteligența.

Acest crez ne-a însoțit începând din 2003, când Asociația Persona a luat ființă. În toți acești ani am colaborat cu diverse instituții, organizaţii, companii locale, naționale şi internaţionale, în cadrul multor proiecte cu caracter artistic (spectacole de teatru, filme de scurt și lungmetraj), social (evenimente de semnalizare a unor probleme de interes public cum ar fi consumul de droguri sau suicidul), medical și caritabil (evenimente dedicate persoanelor cu dizabilități, donații).

Vezi siteul Asociației Persona aici.

 

Despre ClujShorts

Asociația Persona produce și organizează ClujShorts International Short Film Festival.

ClujShorts înseamnă dragoste pentru filmul scurt.

Şi pentru că filmul scurt este un film întreg, el trebuie savurat pentru valoarea lui artistică, complexitatea și capacitatea sa de concentrare.

De aceea, începând cu 2013, în fiecare primăvară, ClujShorts aduce laolaltă la Cluj Napoca oameni pasionați de film, festivaluri şi instituţii partenere, regizori şi actori talentați, producători îndrăzneți și multe filme bune. ClujShorts încurajează regizori aflați în curs de dezvoltare și promovează regizori deja afirmați, organizând proiecții de filme, workshop-uri, masterclass-uri, expoziții, întâlniri între public și oaspeţi.

ClujShorts International Short Film Festival reunește cele două elemente centrale ale Asociației Persona: pasiunea pentru artă și pasiunea pentru oameni.