Festivalul Internațional de Scurtmetraje ClujShorts anunță startul înscrierilor!

Publicat pe Publicat în General @ro

Festivalul Internațional de Scurtmetraje ClujShorts anunță startul înscrierilor în toate categoriile pentru ediția din 2018. Înscrie-ți filmul între 1 octombrie și  30 noiembrie 2017.  Pentru mai multe informații privind regulamentul de înscriere accesează www.clujshorts.ro/official-regulations.

In primăvara lui 2018 ClujShorts revine cu cea de-a 6-a ediție, continuând să întrunească regizori și cinefili din întreaga lume. Pe parcursul unei săptămâni întregi de proiecții și evenimente de socializare incluzând workshop-uri și Q&A-uri, ClujShorts va aduce vibrații proaspete pe deja consacrata scenă cinematografică clujană.

Pentru noi informații legate de ClujShorts și evenimente adiacente, urmăriți-ne pe www.clujshorts.ro și www.facebook.com/ClujShorts

Program Cluj Shorts 2017

Publicat pe Publicat în General @ro

Concurs de afișe pentru scurtmetrajele adolescenților din cadrul ClujShorts International Short Film Festival( 3-9 aprilie 2017, Cinema Victoria, Cluj-Napoca)

Publicat pe Publicat în General @ro

Festivalul Internațional de Scurtmetraje ClujShorts( 3-9 aprilie 2017) lansează un concurs de creație de afișe pentru elevii între 12 și 18 ani.

ClujShorts, Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj, organizat și susținut de către Asociația Persona, se află la cea de a cincea ediție. Festivalul, traversând întregul mapamond, adună în această primăvară, la Cluj, 158 scurtmetraje, selectate din cele peste 800 scurtmetraje înscrise. Dintre acestea, 21 filme abordează teme de interes pentru vârsta adolescenței. Fiecare scurtmetraj reprezintă o poveste.

Scurtmetrajele dedicate adolescenților vor fi proiectate în fiecare zi, în perioada 5-8 aprilie, în calupuri de câte o oră și jumătate, de la orele 13, la Cinema Victoria, Cuj-Napoca. Genurile filmelor sunt diverse: comedii, drame, animații, documentare.

Cum își imaginează adolescenții afișul acestor proiecții dedicate lor, în cadrul unui festival internațional de scurtmetraje?

Pentru a afla, vă propunem crearea de grupuri de lucru formate din maximum 4 elevi, sub coordonarea unui dascăl, care să realizeze afișul pe tema „Călătorie cu ajutorul filmului de scurtmetraj”.

Conținutul afișului poate fi foarte divers: pictură prin orice tehnică, desen, grafică, fotografie, colaj, puzzle și alte mijloace originale, așa cum creativitatea fiecăruia îl zămislește.

Singurul lucru obligatoriu e dimensiunea: A3(297 x 420 mm) și, bineînțeles, informațiile referitoare la denumirea festivalului, data și locația acestuia( adică: ClujShorts International Short Film Festival, 3-9 aprilie 2017, Cluj-Napoca)

Echipele de lucru vor descarca de aici si completa formularul de înscriere alăturat și îl vor trimite la adresa:

clujshortsoffice@gmail.com, în atenția Oana Rusu, până la data de 18 martie 2017.

Lucrările realizate vor fi trimise, în format electronic/ scanate, la aceeași adresă clujshortsoffice@gmail.com, în atenția Oana Rusu, până la data de 29 martie 2017.

Toți elevii care au participat la concurs( s-au înscris și au trimis lucrări) au acces gratuit la una din cele trei proiecții dedicate( în data de 5, 6, 7 aprilie, de la ora 13).

Afișele câștigătoare vor fi anunțate în data de 30 martie 2017 și vor expuse la Cinema Victoria pe întreaga perioadă a festivalului. Afișele câștigătoare anunțate vor fi predate în original în data de 3 aprilie 2017, la Cinema Victoria.

Echipele câștigătoare vor fi premiate în cadrul Galei ClujShorts 2017, din 8 aprilie, ora 19,00 la Cinema Victoria.

 Cadrele didactice coordonatoare vor primi adeverință de participare.

Descarca formular inscriere

ClujShorts 2017- Competiția Oficială

Publicat pe Publicat în General @ro

3-9 Aprilie, 2017, Cinema Victoria

Festivalul International de Film de Scurt Metraj ClujShorts e bucuros să anunțe cele 52 de filme, ce vor concura pentru premiile ClujShorts și ClujShorts Trophy 2017. Lista completă poate fi accesată aici.

In ultimele câteva luni, echipa de selecție a avut o muncă, nu prea ușoara ce e drept, de a selecta filmele care constituie Selecția Oficială, cu 158 scurtmetraje, pe care o va prezenta publicului clujean in perioada 3-9 Aprilie la Cinema Victoria. Dintre acestea doar cele mai bune și care totodată îndeplinesc toate rigorile artistice și tehnice intră în Competiția Oficială a festivalului. Juriului ( Ioan Pop-Curșeu, Gabor Xantus și Francisc Koos) îi revine sarcina și mai grea de a departaja și premia cele 52 de filme. Ca și în anii precedenți, această „putere”, de a decide un premiu, va reveni și publicului, care va putea vota filmul preferat, precum și presei clujene, care va desemna un film câștigător; pentru Premiul Publicului și Premiul Presei participa toate cele 158 de filme ce constituie Selecția Oficială. În 2017 lupta va fi strânsă!

Dar ClujShorts e mai mult decât o competiție: e un mediu plin de energie, bazat pe discuții intense și dezbateri. Vom reveni cu informații legate de alte evenimente pe care organizatorul le propune pentru ediția din acest an.

3-9 aprilie 2017 va fi o săptămână cu adevărat intensă!