Program Cluj Shorts 2017

Publicat pe Publicat în General @ro

Concurs de afișe pentru scurtmetrajele adolescenților din cadrul ClujShorts International Short Film Festival( 3-9 aprilie 2017, Cinema Victoria, Cluj-Napoca)

Publicat pe Publicat în General @ro

Festivalul Internațional de Scurtmetraje ClujShorts( 3-9 aprilie 2017) lansează un concurs de creație de afișe pentru elevii între 12 și 18 ani.

ClujShorts, Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj, organizat și susținut de către Asociația Persona, se află la cea de a cincea ediție. Festivalul, traversând întregul mapamond, adună în această primăvară, la Cluj, 158 scurtmetraje, selectate din cele peste 800 scurtmetraje înscrise. Dintre acestea, 21 filme abordează teme de interes pentru vârsta adolescenței. Fiecare scurtmetraj reprezintă o poveste.

Scurtmetrajele dedicate adolescenților vor fi proiectate în fiecare zi, în perioada 5-8 aprilie, în calupuri de câte o oră și jumătate, de la orele 13, la Cinema Victoria, Cuj-Napoca. Genurile filmelor sunt diverse: comedii, drame, animații, documentare.

Cum își imaginează adolescenții afișul acestor proiecții dedicate lor, în cadrul unui festival internațional de scurtmetraje?

Pentru a afla, vă propunem crearea de grupuri de lucru formate din maximum 4 elevi, sub coordonarea unui dascăl, care să realizeze afișul pe tema „Călătorie cu ajutorul filmului de scurtmetraj”.

Conținutul afișului poate fi foarte divers: pictură prin orice tehnică, desen, grafică, fotografie, colaj, puzzle și alte mijloace originale, așa cum creativitatea fiecăruia îl zămislește.

Singurul lucru obligatoriu e dimensiunea: A3(297 x 420 mm) și, bineînțeles, informațiile referitoare la denumirea festivalului, data și locația acestuia( adică: ClujShorts International Short Film Festival, 3-9 aprilie 2017, Cluj-Napoca)

Echipele de lucru vor descarca de aici si completa formularul de înscriere alăturat și îl vor trimite la adresa:

clujshortsoffice@gmail.com, în atenția Oana Rusu, până la data de 18 martie 2017.

Lucrările realizate vor fi trimise, în format electronic/ scanate, la aceeași adresă clujshortsoffice@gmail.com, în atenția Oana Rusu, până la data de 29 martie 2017.

Toți elevii care au participat la concurs( s-au înscris și au trimis lucrări) au acces gratuit la una din cele trei proiecții dedicate( în data de 5, 6, 7 aprilie, de la ora 13).

Afișele câștigătoare vor fi anunțate în data de 30 martie 2017 și vor expuse la Cinema Victoria pe întreaga perioadă a festivalului. Afișele câștigătoare anunțate vor fi predate în original în data de 3 aprilie 2017, la Cinema Victoria.

Echipele câștigătoare vor fi premiate în cadrul Galei ClujShorts 2017, din 8 aprilie, ora 19,00 la Cinema Victoria.

 Cadrele didactice coordonatoare vor primi adeverință de participare.

Descarca formular inscriere

ClujShorts 2017- Competiția Oficială

Publicat pe Publicat în General @ro

3-9 Aprilie, 2017, Cinema Victoria

Festivalul International de Film de Scurt Metraj ClujShorts e bucuros să anunțe cele 52 de filme, ce vor concura pentru premiile ClujShorts și ClujShorts Trophy 2017. Lista completă poate fi accesată aici.

In ultimele câteva luni, echipa de selecție a avut o muncă, nu prea ușoara ce e drept, de a selecta filmele care constituie Selecția Oficială, cu 158 scurtmetraje, pe care o va prezenta publicului clujean in perioada 3-9 Aprilie la Cinema Victoria. Dintre acestea doar cele mai bune și care totodată îndeplinesc toate rigorile artistice și tehnice intră în Competiția Oficială a festivalului. Juriului ( Ioan Pop-Curșeu, Gabor Xantus și Francisc Koos) îi revine sarcina și mai grea de a departaja și premia cele 52 de filme. Ca și în anii precedenți, această „putere”, de a decide un premiu, va reveni și publicului, care va putea vota filmul preferat, precum și presei clujene, care va desemna un film câștigător; pentru Premiul Publicului și Premiul Presei participa toate cele 158 de filme ce constituie Selecția Oficială. În 2017 lupta va fi strânsă!

Dar ClujShorts e mai mult decât o competiție: e un mediu plin de energie, bazat pe discuții intense și dezbateri. Vom reveni cu informații legate de alte evenimente pe care organizatorul le propune pentru ediția din acest an.

3-9 aprilie 2017 va fi o săptămână cu adevărat intensă!

In jurul lumii in 158 de scurtmetraje: Selecția Oficiala ClujShorts 2017

Publicat pe Publicat în General @ro

ClujShorts 2017, 3-9 Aprilie –  Cinema Victoria, Cluj-Napoca

A 5-a ediție a ClujShorts- Festival International de Scurtmetraje, va invita la o călătorie captivanta in jurul lumii

Selecția oficială din acest an include unele dintre cele mai bune scurtmetraje internaționale, abordând atât teme actuale cat si pe cele clasice. Prin abordarea unor teme ca politica, dragostea, războiul, problema refugiaților, sexualitate și prietenie, filmele provoacă a fi privite cu  inima și mintea deschisa.

Călătoria a început încă din timpul perioadei de preselectare, cele 800 de filme înscrise expunând o hartă culturală foarte diversă. Selecția oficială își propune să surprindă această diversitate în cele 158 de scurtmetraje, cu stiluri variind de la dramă, comedie, animație, spre groaza, experimental, fantezie si science-fiction.

Dorim să le mulțumim tuturor regizorilor, producătorilor, distribuitorilor și tuturor celorlalți care au înscris filmele lor pentru aceasta ediție. Felicitări pentru filmele selectate. Vă mulțumim încă o dată, nu numai pentru ca ați ales ClujShorts dar, de asemenea, pentru ca împreuna am construit o ediție cu adevărat frumoasă.

We love #ShortFilms!

Vezi selectia oficiala apasand pe link-ul de mai jos:

 
Selectia oficiala