ClujShorts Out and Loud - Casino, Parcul Central, 5-7 aprilie

Short Food:

Rolala - cele mai bune clătite sărate și dulci din oraș

Neuron Mash - bere artizanală

ora 18.00

Deschiderea oficială ClujShorts

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI 

One Frame. One Story/Un cadru. O poveste

Expozanți

Luciana Vulea. Foto-artist

În expoziția de fotografie intitulată  „10+1” ca împlinire a  celor 10 ani de studiu, 10 ani de muncă, 10 ani de pasiune, incluzând masteratul la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca,  cele 10 fotografii, cu 10 povești total diferite, sunt inspirate din viața personală a Lucianei în relație cu ceea ce o înconjoară, iar fotografia plusată o reprezintă pe artista în sine. „În inima fiecărui om există un nerv secret care răspunde la vibrațiile frumuseții.” Christopher Morle

Răzvan Supuran. Maestru-hârtier

“Maestrul hârtiei nu e interesat să-și vadă numele pe o foaie de hârtie creată după o rețetă rară, care se va vinde scump. Nu vrea să fie artist și atât. Vrea să încerce rețete și știe că își e dator sieși să vadă care sunt toate posibilitățile hârtiei – până unde pot merge construcția și joaca”. (bookaholic.ro vorbind despre Atelierul de hârtie)

ora 16.00

Artist-Talk cu Răzvan Supuran, meșter-hârtier

„Hârtia și scrisul sunt cele care au modulat lumea, ca să fie așa cum e ea azi. Noi reducem acum folosul hârtiei la a scrie două cuvinte pe o foaie albă sau a da un print sau a  semna un act sau a o folosi la toaletă; dar de fapt valența și potențialul hârtiei este mult, mult mai mare decât atât. În momentul în care am ieșit din paradigma, din tipologia asta, și mi-am dat seama că hârtia are și grosime, am început să privesc hârtia ca pe un obiect, nu ca pe o suprafață.

A face hârtie din copaci e absolut absurd. Celuloza din lemn are fibre mult prea scurte, nu e potrivită pentru hârtie. Dintr-un hectar de cânepă industrială se obțin de patru ori mai multe fibre decât dintr-un hectar de pădure. Noi uităm că suntem natură. Practic, un hârtier transpune verticala fibrelor din natură în orizontala culturală a lumii oamenilor”. ( cuvintele lui Răzvan supuran, într-un interviu acordat Digi24)

ora 18.00

Dezbatere -  Ascunși sub ochii noștri: despre prevenirea traficului de persoane, susținută de organizația ELiberare

ora 20.00

Concert The BEAT

orele 12.00-16.00

Întâlnire cu Clovnul Shorty pentru copii și părinți: Eu, Tu și un Nas Roșu

Câți copii apar pe marile ecrane alături de părinții lor? Acceptă provocarea!  Provocarea de a te cunoaște! Provocarea de a deveni vedete de cinema! Provocarea de vă petrece timpul împreună! Provocarea de a-ți cunoaște mai bine copilul!

La întâlnirea cu el, Clovnul Shorty are multe să ne învețe, pentru că el e convins că există un clovn în fiecare dintre noi, indiferent de vârstă. Descoperirea voastră va fi regizată, montată și apoi ecranizată în cadrul proiecției 13 aprilie 2019, de la ora 17.00, pe ecranul cinematografului Victoria, în cadrul ClujShorts ISFF.

orele 16.00-18.00

Artist-Talk cu Adela Sîmpălean, professional make-up artist: Machiajul profesionist pentru fotografie și film

“Machiajul este pentru mine pasiunea devenită profesie, motivarea, “drive-ul” care mă pune în mișcare să fac lucrurile bine, eficient și ordonat, ca să-i pot face loc în viața mea. Profesia mea de bază este diferită (sunt traducător), însă instinctul mi-a șoptit să materializez alte lucruri: am deschis un salon de frumusețe în 2002, fistiQ, m-am apucat de makeup prin 2010. Am fost, de copil, atrasă de desen, de lucru manual (talent sau preocupare, moștenit(ă) de la tata). Și, de când mă știu, în filme și cărți, mă captivează mai tare personajul decât povestea. Natural, acest lucru se întâmplă în machiaj prin expresie, fie că e vorba de machiaj de personaj (pentru fotografie sau film) sau de a pune în valoare frumusețea oamenilor prin machiaj și de a-i face mai fericiți.”

ora 19.00

STEP UP - TO THE PARK

They Can’t Act, But They can Certainly Dance…Let’s see them!