Premiul pentru Cea  Mai Bună Regie

The Handyman, Australia, Drama, regie Nicholas Clifford

Regizat cu mare finețe, filmul spune o poveste despre singurătate, eșec și speranță, care emoționează profund.

Premiul pentru Cea  Mai Bună Imagine

Allée des jasmins/ Jasmine Lane, Franța, Drama, regie Stéphane Ly-Cuong, director de imagine Alexander Icovic

Se acordă acest premiu pentru rafinamentul deosebit cu care sunt compuse imaginile, pentru arta armonizării culorilor și umbrelor și – mai ales – pentru puterea directorului de imagine de a transforma filmul în pictură.

Premiul pentru Cea  Mai Bună Coloană sonoră

Musician, Iran, Drama, regie Mohsen Mehri Darouei, muzica Mahdi Kalantari, sunet Babak Niazi, mix de sunet Hossein Ghoorchian, supervizare înregistrare Arian Gheytasi

Nu doar pentru că este un film despre muzică și despre dorința de a cânta, ci și pentru că edifică o lume sonoră polimorfă, în care cel mai mic zgomot se încadrează într-o superioară armonie, acest film merită premiul pentru coloana sonoră.

Premiul pentru Cel  Mai Bun Scenariu

Triplet, Rusia, Drama, regie Vadim Zaytsev, scenariu Alexander Vorozheykin

Autentic, franc, dinamic, veridic din punct de vedere psihologic, plin de surprize, scenariul acestui film garantează o reacție empatică a spectatorilor…

Premiul pentru Cel  Mai Bun Montaj

La Chica de los Cigarrillos/ Cigarette Girl, Spania, Drama, regie David Cortázar&Alejandro Arestegui, Montaj Jesús Ramé

Montajul acestui film reușește să lege împreună secvențe cu ritmuri foarte diferite, cu atmosfere și tonalități foarte particulare, într-o compoziție cinematografică fluidă și atrăgătoare.

Premiul pentru Cea  Mai Bună Animație

Un Cœur d’Or/  Heart of Gold, Animație, Franța, Simon FILLIOT

Această animație rafinată ne incită la o reflecție de mare actualitate despre cât de mari sunt sacrificiile pe care trebuie să le acceptăm pentru cei pe care-i iubim și despre modalitățile perverse în care sistemul socio-politic în care suntem prinși ne constrânge să ne pierdem umanitatea.

Premiul pentru Cel  Mai Bun Documentar

Venim pe rând și mergem pe sărite/ We Come One by One and We Leave at One’s Time, Documentar, România, Mihnea Toma

Realizat cu sinceritate, directețe și precizie, acest documentar abordează supraviețuirea unor practici funerare străvechi într-un context ecleziastic și socio-politic care nu le este propice.

Premiul Special al Juriului

El Pas de Sant Joan, Spain, Fantezie, regie Ana Ortiz

Tragic și comic în același timp, acest film reușește să ne facă să nu ne (mai) temem de moarte, ci să o privim cu un surâs.

Premiul Special al Asociației Persona

Cancer sans dec/ Cancer no kidding, Franța, Comedie, regie Emilie C. Marsollat

De o mare profunzime psihologică, acest film reușește să trateze într-o formă concentrată, pe un ton grav, dar și cu note de umor, multiplicitatea problemelor afective, sociale, sexuale, cu care se confruntă femeile cu cancer la sân.

The last bleat, Germania, Drama, regie Yara Khalil

Film simplu, dureros, absurd, dar plin de compasiune, The Last Bleat ne propune un model de conduită nobilă, în care iubirea este mai presus de moarte și de război.

Trofeul ClujShorts 2021

One 2 One, Spania, Drama, regie Néstor Ruiz Medina

Rapid, concentrat, puternic, acest film strălucește printr-un scenariu bine închegat, prin jocul actoricesc de mare intensitate, prin filmarea impecabilă și prin răsturnările de situație care țin spectatorii cu sufletul la gură.