Festivalul Internațional de Scurtmetraje ClujShorts( 3-9 aprilie 2017) lansează un concurs de creație de afișe pentru elevii între 12 și 18 ani.

ClujShorts, Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj, organizat și susținut de către Asociația Persona, se află la cea de a cincea ediție. Festivalul, traversând întregul mapamond, adună în această primăvară, la Cluj, 158 scurtmetraje, selectate din cele peste 800 scurtmetraje înscrise. Dintre acestea, 21 filme abordează teme de interes pentru vârsta adolescenței. Fiecare scurtmetraj reprezintă o poveste.

Scurtmetrajele dedicate adolescenților vor fi proiectate în fiecare zi, în perioada 5-8 aprilie, în calupuri de câte o oră și jumătate, de la orele 13, la Cinema Victoria, Cuj-Napoca. Genurile filmelor sunt diverse: comedii, drame, animații, documentare.

Cum își imaginează adolescenții afișul acestor proiecții dedicate lor, în cadrul unui festival internațional de scurtmetraje?

Pentru a afla, vă propunem crearea de grupuri de lucru formate din maximum 4 elevi, sub coordonarea unui dascăl, care să realizeze afișul pe tema „Călătorie cu ajutorul filmului de scurtmetraj”.

Conținutul afișului poate fi foarte divers: pictură prin orice tehnică, desen, grafică, fotografie, colaj, puzzle și alte mijloace originale, așa cum creativitatea fiecăruia îl zămislește.

Singurul lucru obligatoriu e dimensiunea: A3(297 x 420 mm) și, bineînțeles, informațiile referitoare la denumirea festivalului, data și locația acestuia( adică: ClujShorts International Short Film Festival, 3-9 aprilie 2017, Cluj-Napoca)

Echipele de lucru vor descarca de aici si completa formularul de înscriere alăturat și îl vor trimite la adresa:

clujshortsoffice@gmail.com, în atenția Oana Rusu, până la data de 18 martie 2017.

Lucrările realizate vor fi trimise, în format electronic/ scanate, la aceeași adresă clujshortsoffice@gmail.com, în atenția Oana Rusu, până la data de 29 martie 2017.

Toți elevii care au participat la concurs( s-au înscris și au trimis lucrări) au acces gratuit la una din cele trei proiecții dedicate( în data de 5, 6, 7 aprilie, de la ora 13).

Afișele câștigătoare vor fi anunțate în data de 30 martie 2017 și vor expuse la Cinema Victoria pe întreaga perioadă a festivalului. Afișele câștigătoare anunțate vor fi predate în original în data de 3 aprilie 2017, la Cinema Victoria.

Echipele câștigătoare vor fi premiate în cadrul Galei ClujShorts 2017, din 8 aprilie, ora 19,00 la Cinema Victoria.

 Cadrele didactice coordonatoare vor primi adeverință de participare.

Descarca formular inscriere